Peč na pelete za stanovanje – 4 koristni nasveti

peč na pelete za stanovanje
Klikni na sliko za prikaz peči na pelete za stanovanje – toplozračna

V nadaljevanju bomo pogledali koristne nasvete za pravo izbiro peči na pelete za stanovanje.

 

1. Prednosti ogrevanja na pelete

Da boste z veseljem kurili peč na pelete je pomembno, da se dobro predhodno posvetujete s strokovnjakom, da izberete pravo peč, ki bo ustrezala vašim željam in potrebam po ogrevanju. Lesni peleti so enostavni za uporabo in dobavo. Leseni peleti so na voljo praktično že v vsaki trgovini ali bencinski črpalki. Ni se vam potrebno ukvarjati z predhodnim naročanjem in ni toliko dela, kot s pripravljanjem in zlaganjem drv ter razmišljanjem, kje boste imeli prostor za njihovo hrambo. Peleti so pakirani v vrečah po 15 kg in jih lahko kupujete sproti. Seveda bolj praktično je imeti nekaj vreč tudi na zalogi in pri roki.

Dobro je da so peleti visoke kakovosti – vsebovati morajo pod 10% vlage, biti dolgi od 2,5 do 3 cm, brez razpok, v vreči pa ne sme biti veliko prahu in zdrobljenih delcev (če so slabše stisnjeni, niso kvalitetni). O kvaliteti sicer priča tudi enostaven test: če pelete stresemo v kozarec vode, mora ta takoj potoniti na dno.

 

2. Katero peč na pelete za stanovanje izbrati?

 

Peč na pelete za stanovanje
Prikaz peči na pelete z razvodom zraka – Klikni na sliko >>>

3. Prava izbira peči na pelete za vaše stanovanje

Za pravo izbiro peči na pelete se posvetujte s strokovnjakom, da vam svetuje, kaj želite in potrebujete. Ni vsaka peč za vsakega.

  • TOPLOZRAČNA PEČ NA PELETE je peč, kjer je ponavadi postavljena v dnevni prostor in seva toploto ali na naraven način ali s pomočjo ventilatorja za izpih toplega zraka. Tako vam peč ogreva dnevno bivalni prostor, kjer se največ zadržujete.

Peč na pelete za ogrevanje prostorov, je komfortna, saj je krmilni sistem avtomatiziran in lahko vse nastavljene vrednosti spremljamo prek sobnega termostata ali celo mobilnega telefona. V peč natresemo pelete in nastavimo želeno temperaturo, vse drugo se zgodi samodejno.

Napolnimo zalogovnik s peleti, ter programiramo, kdaj naj se zjutraj prižge in kdaj zvečer ugasne ter kakšno temperaturo želimo čez dan in kakš­no ponoči. Dela je zgolj toliko, da enkrat na dan odpremo kamin in očistimo skodelico za pepel. Boljše peči tudi to opravijo samodejno. Večina peči na pelete ima več kot 90% izkoristek. Ogrevanje na pelete je okolju prijazno, saj je CO2 nevtralno

  •  PEČ NA PELETE Z RAZVODOM ZRAKA je peč, kjer želite, da vam ogreva tudi sosednji prostor (hodnik, sobo, kopalnico) odvisno od same pozicije peči. Taka peč je povsem enaka, kot toplozračna, ki ima možnost dodatne cevi za razvod toplega zraka.

Peč na pelete s sevanjem oddaja temperaturo v prostor, s pomočjo ventilatorja pa potiska topli zrak po ceveh v sosednje prostore. Pri montaži je malo večji poseg, ker je potrebno narediti luknje za odvod toplega zraka, vendar zajamete večji del ogrevanja.

  • PEČ NA PELETE IDRO ZA STANOVANJE je peč, kjer zajamete celotno ogrevanje – osnovni vir ogrevanja za stanovanje. Peči na pelete se odlikujejo z zelo visoko učinkovitostjo/izkoristkom (91 – 96 %), kakor tudi z zelo nizkim % onesnaževanja okolja. Konstruirane so s pomočjo najmodernejše tehnologije, v skladu z vsemi merami varnosti.

Peč na pelete IDRO ima več elektronike in deluje na vaš nastavljen program za nastavitev želene temperature, samovžig peči, samodejno doziranje pelet v kurišče, povezava in upravljanje peči pa poteka preko sobnega termostata in pametnega telefona.

Za vgradnjo novih kurilnih naprav na biomaso si lahko pridobite subvencijo EKO sklada in tako prihranite kar do 25 % lastnih sredstev. O pogojih pridobitve EKO subvencije se pred investicijo v kurilno napravo dobro poučite.

Velik izbor peči na pelete  IDRO za etažno ogrevanje stanovanja različnih proizvajalcev in modelov si lahko ogledate na teh povezavah: 

 

4. Prava izbira mojstra, ki zagotavlja tudi nadaljnji servis peči

Zakaj je pomembno, da izberemo mojstra, ki nam nudi celotno storitev od svetovanja, dobave in montaže. V kasnejšem času oziroma vsaj 1x na leto je potrebno peč servisirati s strani pooblaščenega serviserja, če želimo, da nam peč dobro in dolgo služi. Problem nastane, če se peč kupi pri najbližjem trgovcu, ki ponavadi ne nudi, ne montaže in ne servisa, in v teh primerih so to ponavadi nizko cenovne peči, ki delujejo ravno do konca garancije.

Tako lahko sredi kurilne sezone peč neha delovati, vi pa ne veste na koga se obrniti in kje dobiti rezervni del za vašo peč. Zato se pred nakupom predhodno posvetujte z izbranim ponudnikom ali vam zagotovi, servis in rezervne delo tudi po končani garancijski dobi.

Za izračun cene peči na pelete za stanovanje vas povabimo, da nam pišete na kontaktne obrazce ali nas pokličete na objavljene telefonske številke. V kratkem pogovoru vas bomo povprašali po detajlih in posebnostih ter željah in v najkrajšem času pripravili cenovno ugodno rešitev za vaše ogrevanje.

Veselimo se vašega povpraševanja…