Vrhunska toplota pride le iz kaminov

Tu smo za Vas KAMINI IN PEČI LUZAR, da uresničimo vaše želje in pričaramo košček narave v vašem domu, občutek domačnostitopline ognja, predvsem pa druženje, kjer boste uživali in se družili s svojo družino, prijatelji, ter skupaj  povezano  gledali v isti ogenj. Si krajšali zimske večere s skodelico toplega čaja, najljubšo sladico in obujali lepe spomine,.. Življenje je prekratko, da bi ga zapravili brez lepih spominov in trenutkov ob ognju, ki goreče vzbudi vse čute našega telesa. VZEMITE SI ČAS ZASE!

Ste se tudi vi prejšnjo zimo spraševali, kako znižati stroške ogrevanja in ste poskušali z zmanjševanjem temperature v prostorih prihraniti kakšen euro, pa vas je pri tem zeblo?

Mi vam nudimo vse vrste kaminov, tako  vgradnje na drva ali pelete kot tudi prostostoječe. Standardno ogrevanje na plin, olje ali elektriko pa ne da takšnega čara, kot presketanje ognja v lepo oblikovanem kaminu v domači dnevni sobi. Ravno takšne po vašim željah  izdelujemo v  podjetje  KAMINI IN PEČI LUZAR, z več kot 40-letno tradicijo pečarstva, ki se prenaša iz očeta na sina.

Da izdelamo kamin oziroma peč po vaših želja je potrebno poznati vse ključne elemente. Od potrebnih materialov do ključnih dobaviteljev kaminskih vložkov, kamna, lepil in lesa. Zato se podjetje ukvarja ne le s samo izgradnjo, temveč tudi z uvozom in dobavo kaminskih vložkov. S tem še toliko bolj poznamo vrhunske kaminske vložke, ki jih montiramo v vaš dom.

V pestri in široki ponudbi nudijo tudi nove EKO produkte na bio maso- pelete z visokimi izkoristki vse do  96%  in 7 letno garancijo. Prizadevamo si, da bi čim bolje osveščali, ter nudili varčnejšo, racionalno rabo EKO produktov.

V podjetju LUZAR se trudimo, da bi  ugodili željam svojim strank, kjer je le najboljše dovolj dobro za zahtevne kupce, ki vedo kaj hočejo!

Strankam se posvetimo  maksimalno, saj vam svetujemo na licu mesta izgradnje kamina, s pravilno izbiro glede prostora ter funkcionalno rabo kamina, od dobave do končne izvedbe, kar dokazujejo številne reference, ki jih imamo po celi Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem.

Kogar je sedaj že malce zazeblo v roke in noge in se je že ogrel za kamin priporočamo, da se oglasite v podjetju KAMINI IN PEČI LUZAR, kjer vam bodo z veseljem pomagali  ugoditi vsem željam, ter vam pripravili, kar se da ugodno ponudbo, ki bo zadovoljila še tako zahtevno stranko.

Naš moto je: Zadovoljna stranka je največja potrditev uspešnega dela  podjetja in trudili se bomo, da bo tako tudi ostalo v prihodnje!

Zakaj je prava izbira kamin na pelete?

Peleti so narejeni iz zmletega lesa, ki je izsušen in stisnjen na dvakratno energijsko gostoto v primerjavi z energijsko vrednostjo enakega volumna navadnih drv.V primerjavi z drvami, imajo lesni peleti višjo energijsko vrednost, cenejše stroške transporta, učinkovitejše skladiščenje, doziranje pa je lahko avtomatizirano.Peletno gorivo je uspešen nadomestek fosilnih gorivLesni peleti so čist, okolju prijazen, naraven, obnovljiv vir energije.

Za ogrevanje je tona peletov enakovredna:
– 500 litrom kurilnega olja
– 650 litrom propana
– 450 kubičnim metrom zemeljskega plina
– 4775 kWh elektrike

Če plačamo ~230 € za tono peletov, dobimo enako količino energije, kot če bi plačali:

– 500 € za kurilno olje
– 624 € za propan
– 415 € za zemeljski plin
– 350 € za elektriko

Zunanjost peči na pelete je veliko hladnejša na dotik, kar je ugodno za družine z majhnimi otroki in hišnimi ljubljenčki. Energijaska vrednost tone peletov je približno enaka dvem kubičnim metrov drv in zavzame le tretjino skladiščnega prostora.Lesni peleti so ogljično nevtralen vir energije in zelo pripomorejo k zmanjševanju emisij izločenih v ozračje zaradi ogrevanja.Po kvaliteti deli standard pelete v dve skupini. Bistvena razlika med njima je v količini pepela, ki nastane ob zgorevanju. Iz peletov boljše kvalitete nastane približno 1 odstotek pepela, dočimer iz peletov slabše kvalitete nastane nekje 3 odstotke pepela.Peči na pelete so zelo učinkovite, tako da ob izgorevanju nastane zanemarljivo malo dima.

Odlične PALAZZETTI peletne peči predstavljajo vrhunski dizajn, visok izkoristek do 97% ter programsko naložen slovenski meni, kar uporabniku omogoča preprosto komfortno uporabo.

Ali ste vedeli

Če potrebujemo za ogrevanje našega doma 2000 litrov kurilnega olja na sezono. Ob upoštevanju splošno znanega dejstva, da je energetska vrednost enega litra kurilnega olje enaka dvema kilogramoma lesnih peletov, hitro izračunamo, da bi potrebovali za ogrevanje našega doma 4000 kilogramov peletov.

2000 litrov kurilnega olja * 1l  1,03 € = 2060 €
4000 kg peletov              * 1 kg  0.220€  = 880 €

razlika = 1180 EUR

Iz izračuna sledi, da bi že v eni sami kurilni sezoni ob uporabi lesnih peletov privarčevali debelega tisočaka. Ob trenutnih cenah energentov na trgu, je ogrevanje na pelete celo več kot za polovico cenejša opcija v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje.

Kako izbrati kamin?

Glede na bogato ponudbo  kaminov bi vam radi postregli z osnovnimi informacijami za pravo izbiro kaminskega vložka, ki bi zadovoljil vaše potrebe. Pri izbiri kamina je predvsem potrebno vedeti kakšen bo njegov namen, bo to le okrasni element v stanovanju ali pa bo namenjen dopolnilnemu ali glavnemu viru toplote. Najprej moramo vedeti koliko prostorov bomo z njim ogrevali. Če bomo ogrevali le en prostor je dovolj, da se odločimo za enostaven kamin z enojno oblogo in brez ventilatorja, če pa se bomo odločili za ogrevanje več sob, bo nujna odločitev za kamin z dvojno oblogo in ventilatorji za razvod toplega zraka.

Dimnik je pomemben faktor pri izbiri kamina. Osnovni parametri, ki vplivajo na funkcijo dimnika so njegov premer ter efektivna višina. Premer ne sme nikoli biti manjši od dimniške odprtine na kaminu. Priporočamo naj bo le-ta 200mm, višina dimnika od priključka do vrha pa 6-7m. Prav tako se je nujno posvetovati z vašim vzdržvalcem dimniških naprav, da vam svetuje kakšen kamin je primeren za vaš dimnik, oziroma kakšne so varnostne zahteve in veljavni standardi. Najboljši način je seveda, da vgradnjo kamina, zidarska dela s tem v zvezi in razvod toplega zraka prepustite strokovnjakom.

Naslednja pomembna zadeva pri projektiranju je vstop zraka v prostor, kjer je kamin postavljen. To je posebej pomembno v primeru modernih oken, oziroma prostorov, ki so zelo dobro izolirani, kjer naravne cirkulacije zraka skoraj ni.

Končno še nekaj nasvetov v zvezi s prostori, kamor se kamina ne da postaviti:

  • V sobo s površino manjšo od 12m2, v dvorane, proizvodne prostore…
  • V prostore, kjer so lahko vnetljivi ali eksplozivni materiali,
  • V prostore, kjer že uporabljamo naprave, ki delujejo na odprti ogenj – plinski grelniki, štedilniki…
  • V prostore s toplozračnim ogrevanjem s prisilno ventilacijo, kjer se pojavlja podpritisk ali kjer so sesalni ventilatorji.

Očistite zrak s kaminom

V kamine vstopa sobni ali zrak od zunaj, ki vsebuje prah, cvetni prah, dlako ali druge nečistoče. Te nečistoče zgorijo in zaglonele pridejo v vaše prostore. Enostaven sistem filtriranja zraka lahko to prepreči. Prednosti filtra in toplozračnega sistema

Očiščen zrak, brez elementov nečistoč v obliki organskih ali anorganskih delcev vstopi že v notranjost kamina. Zaradi tega ne pride do zgoraj omenjenega zgorevanja in zoglenele nečistoče se ne pojavijo v ogrevanem prostoru. V sobah imamo tako čist in steriliziran zrak, saj le ta potuje po kaminski oblogi, ogreti na do 200C.

 

V času cvetenja se v filtru ulovijo delci cvetnega prahu in drugi prašni delci, ki jih prenašajo bakterije. Takšen način filtriranja zraka je posebej primeren za alergične osebe ali majhne otoke. Nadtlak prisoten v prostoru izboljšuje vlek dimnika, v ogretih prostorih pa ne dovoljuje vstopa onesnaženega zraka skozi morebitna slabo tesnjena mesta. Skozi protiprašne filtre kroži očiščen notranji zrak brez prahu, morebitnih ostankov živalske dlake in drugih nečistoč. Zrak se neprestanoma čisti. Sistem se lahko uporablja tudi izven kurilne sezone z enostavnim vklopom ventilatorja, ki vleče zrak skozi filtre, kjer se le-ta očisti.