Ogrevanje s kaminom – razlike med ogrevanjem s kaminom na trda goriva, na pelete in s kombiniranim kaminom

V današnjem blogu vam želimo predstaviti 3 različne možnosti za ogrevanje s kaminom.

Kamin na trda goriva IDRO 

  • OGREVANJE S KAMINOM nam nudi veliko možnosti izbire. Ena izmed njih je kamin na trda goriva IDRO. Lahko so vgradni kaminski vložki ali prostostoječi kamini ali peči na drva.
ogrevanje s kaminom
Primer kamina na trda goriva IDRO klikni na sliko>>>

Z načrtovanjem za osnovno ogrevanje s kaminom je potrebno razmišljati že pred gradnjo, saj zahteva kar nekaj načrtovanja, da bo vse šlo po načrtih tudi kasneje. Nikakor ne priporočamo, da se kamin kupuje zgolj na podlagi nizke cene in se pred nakupom kamina dobro pozanimamo glede samega delovanja, kvalitete in izkoristka. Za pripravo kamina na drva je potrebno izbrati pravo lokacijo, kje bo kamin stal. Da se ustrezno pripravi dimnik, dovod svežega zraka, elektrika ter centralne cevi za toplo in mrzlo vodo, ki se priključijo na kamin. Če se odločite za vgradni kamin se lahko malo več poigrate z vašo domišljijo in kreativnostjo, saj oblogo kamina določate sami. Velik izbor je tudi prostostoječih kaminov in peči, ki so tudi zelo v trendu. Če se peči naveličate jih lahko enostavno zamenjate z novo, saj demontaža in montaža nove ne terjata velikega posega, v primerjavi z vgradnim kaminom.

 

Kamini na pelete  IDRO

  • KAMIN NA PELETE IDRO  zajamete celotno ogrevanje – osnovni vir ogrevanja za stanovanje. Peči na pelete se odlikujejo z zelo visoko učinkovitostjo/izkoristkom (91 – 96 %), kakor tudi z zelo nizkim % onesnaževanja okolja. Konstruirane so s pomočjo najmodernejše tehnologije, v skladu z vsemi merami varnosti.
Ogrevanje s kaminom
klikni na sliko za prikaz vgradnega kamina na pelete IDRO>>>

Kamin na pelete IDRO ima več elektronike in deluje na vaš nastavljen program za nastavitev želene temperature, samovžig peči, samodejno doziranje pelet v kurišče, povezava in upravljanje peči pa poteka preko sobnega termostata in pametnega telefona.

Za vgradnjo novih kurilnih naprav na biomaso si lahko pridobite subvencijo EKO sklada in tako prihranite kar do 25 % lastnih sredstev. O pogojih pridobitve EKO subvencije se pred investicijo v kurilno napravo dobro poučite.

Velik izbor kaminov na pelete  IDRO za etažno ogrevanje stanovanja različnih proizvajalcev in modelov si lahko ogledate na teh povezavah: 

 

Ogrevanje s kaminom
Kombiniran kamin peleti/drva IDRO. Preveri TUKAJ>>>

Kombiniran kamin peleti/drva IDRO

  • OGREVANJE S KOMBINIRANIM KAMINOM PELETI/DRVA zajamete vse, kar ste si kdaj želeli. Ko si zaželite in ste doma lahko kurite kamin na drva, v kolikor ste v službi ali od doma enostavno preklopite na pelete in peč sama deluje naprej, ko ste spet doma enostavno naložite drva in kamin lahko kurite naprej na drva.

 

Za izračun in ponudbo za vaš izbran kamin vas povabimo, da nam pišete na kontaktne obrazce ali nas pokličete na objavljene telefonske številke. V kratkem pogovoru vas bomo povprašali po detajlih in posebnostih ter željah in v najkrajšem času pripravili cenovno ugodno rešitev za vaš novi kamin. 
Podjetje Kamini Luzar, vam zagotovimo kakovost na celotno storitev.