Kaminske peči na pelete za etažno ogrevanje – 3 primeri peči za etažno ogrevanje

Spodaj so predstavljene 3 kaminske peči na pelete za etažno ogrevanje: toplozračna peč z razvodom zraka, peč na vodo v dnevni sobi in kotli na vodo v kurilnici.

kaminske peči na pelete za etažno ogrevanje
S klikom na sliko si oglejte kaminske peči na pelete za etažno ogrevanje z razvodom toplega zraka.

1. primer – Toplozračna kaminska peč na pelete

Toplozračna kaminska peč na pelete za etažno ogrevanje prostorov s pomočjo sevanja in kroženja zraka je peč na pelete kot dodatni vir ogrevanja, k obstoječemu ogrevanju.

Toplozračne peči na pelete imajo vgrajen ventilator za izpih toplega zraka v prostor. Toplozračna peč na pelete nam daje komfortno ogrevanje prostorov, saj je krmilni sistem avtomatiziran in lahko vse nastavljene vrednosti spremljamo prek sobnega termostata ali celo mobilnega telefona. Pri peletnih pečeh z razvodom toplega zraka ne moremo rešiti  problema za ogrevanje tople vode.

2. primer – Peč na vodo v dnevni sobi

Peči z vodnim registrom v dnevni sobi so zasnovane za uporabo centralnega etažnega ogrevanja. Kupcu nudijo vse potrebno, kot bi imel klasično centralno kurjavo v kurilnici. Tako je lahko v vašem bivalnem prostoru lepa kaminska peč, ki daje vašemu prostoru prijeten domač pridih, obenem pa vse funkcionira, kot centralna napeljava za celotno stanovanje.

Velik izbor peči na pelete za etažno ogrevanje različnih proizvajalcev in modelov si lahko ogledate na teh povezavah: PALAZZETTI, EVA CALOR, CAMINETTI MONTEGRAPPA.

kaminske peči na pelete za etažno ogrevanje
Rdeče cevi na sliki prikazujejo delovanje kaminske peči na pelete za ogrevanje vseh prostorov. S klikom na sliko si lahko ogledate kaminske vložke z vodnim registrom z možnostjo na pelete in drva.

Peči na pelete se odlikujejo z zelo visoko učinkovitostjo/izkoristkom (91 – 96 %), kakor tudi z zelo nizkim % onesnaževanja okolja. Konstruirane so s pomočjo najmodernejše tehnologije, v skladu z vsemi merami varnosti, katere predpisuje norma EN 14785.

3. primer – Kotli na vodo v kurilnici

Kotel na pelete v kurilnici je izjemno varčen in zanesljiv, namenjen za centralno ogrevanje eno ali več družinskih hiš in je postavljen v kurilnici.

Odlikujejo ga izjemne tehnične lastnosti, popolnoma avtomatsko čiščenje in odstranjevanje pepela, inovativno in avtomatsko dovajanje pelet ter množica alternativnih rešitev za skladiščenje pelet. 

Peletni kotel potrebuje majhen prostor, površine cca 1,5 kvadratnega metra in je primeren za postavitev tudi oz. kurilnice. Krmilni sistem  je avtomatiziran in vse nastavljene vrednosti lahko spremljamo prek sobnega termostata ali celo mobilnega telefona.

Peletni kotel je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet. S pomočjo tehnologije dosega zelo dobre rezultate pri izgorevanju in nizke emisije.

Kotli v kurilnici na pelete
Primer kotla na pelete v spodnji etaži. Klik na sliko – ogled celotne ponudbe.

Poleg avtomatskega prilagajanja moči glede na potrebe ogrevanja, zagotavlja neprestano avtomatsko prilagajanje parametrov delovanja za optimalno izgorevanje energenta. Obenem omogoča samodejno prepoznavanje kvalitete pelet ter ponovno vzpostavitev delovanja ob izpadu električne energije.

Proizvajalci kotlov na pelete so:

Za izračun cene peči na pelete, vas povabimo, da nam pišete na kontaktne obrazce ali nas pokličete na objavljene telefonske številke. V kratkem pogovoru vas bomo povprašali po detajlih in posebnostih ter željah in v najkrajšem času pripravili cenovno ugodno rešitev za vaše ogrevanje.

Veselimo se vašega povpraševanja…